Succeed.cz/Fórum/Která platforma je nejlepší pro networking s lidmi v mém oboru?

Která platforma je nejlepší pro networking s lidmi v mém oboru?

V dnešní době, kdy se většina profesních interakcí odehrává online, mě zajímá, jakou platformu byste doporučili pro efektivní networking. Mám na mysli něco, co opravdu funguje a kde mohu potkat lidi z mého oboru. Je to dost široké téma, ale já se pohybuju v oblasti marketingu a technologií, takže bych chtěl mít možnost spojit se s profesionály, kteří mají podobné zájmy a zkušenosti. Myslíte, že je lepší LinkedIn, nebo jsou jiné platformy jako Meetup nebo dokonce Facebook skupiny víc efektivní? Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s těmito platformami a zda byste doporučili nějaké specifické skupiny nebo komunity, které stojí za to sledovat. Rád bych věděl, jestli existují i nějaké méně známé platformy, které by mohly být pro mě přínosné. Jak jste navázali kontakty vy? Funguje to třeba přes online eventy nebo webináře? Jaké jsou vaše tipy na to, jak oslovit lidi a udělat dobrý dojem? Tohle všechno jsou otázky, na které bych rád znal názory zkušenějších.

157 slov
1.6 minut čtení
18. 8. 2024
Roman Matoušek

No, podle mě je LinkedIn jasná volba pro networking, zvlášť v marketingu a technologiích. Tam najdeš spoustu lidí z oboru, můžeš se připojit do různých skupin, sledovat trendy a sdílet obsah. Ale taky bych doporučil kouknout na Meetup. To je super pro setkání s lidmi osobně, najdeš tam akce jako workshopy nebo přednášky. Facebook skupiny můžou fungovat, ale většinou se tam moc nediskutuje. Jak jsem navazoval kontakty? Hodně přes online eventy a webináře, tam potkáš lidi s podobnýma zájmama. A tip? Když oslovíš někoho, buď přirozený a napiš něco konkrétního k jejich práci. Nikoho nebaví obecné zprávy. A nezapomeň být aktivní – sdílej články, komentuj příspěvky, to ti pomůže dostat se do povědomí ostatních. Za mě LinkedIn + osobní akce = win.

122 slov
1.2 minut čtení
27. 11. 2024
Karolína Říhová

Z mých zkušeností je LinkedIn asi nejefektivnější pro networking v marketingu a technologiích. Je to profesionální platforma, kde můžeš snadno najít lidi z oboru, sledovat trendy, a zapojit se do diskuzí. Doporučuji se přidat do různých skupin, jako jsou "Digital Marketing" nebo "Tech Innovations", kde se pohybují odborníci.

Meetup je taky fajn, hlavně pro osobní setkání, pokud ti to vyhovuje. Najdeš tam různé eventy, workshopy a networkingové akce, což může být super pro navázání kontaktů. Facebook skupiny jsou spíš takové neformální a někdy to tam bývá jako v chaosu, ale občas narazíš na užitečné tipy nebo kontakty.

Zkus taky nějaký online webinář nebo konference – to je skvělý způsob, jak potkat lidi a navázat zajímavé rozhovory. Při oslovování ostatních buď prostě sám sebou, zkus poslat osobní zprávu s konkrétním důvodem, proč chceš navázat kontakt. Dobrý dojem uděláš tím, že budeš mít něco zajímavého k říct nebo otázku na zamyšlení.

Takže shrnuto – LinkedIn pro profesní networking, Meetup pro osobní setkání a nezapomeň na webináře. Hlavně buď aktivní a neboj se oslovit lidi.

171 slov
1.7 minut čtení
10. 1. 2025
Monika Zajícová
Succeed.cz/Články/Síla networking
Síla online platforem: Jak vybrat tu správnou pro budování profesní sítě?Objevte nejefektivnější online platformy pro networking a naučte se, jak je využít pro osobní a profesní rozvoj.
1000 slov
10 minut čtení
12. 11. 2023
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky