Succeed.cz/Fórum/Měly by mé profily na sociálních sítích být profesionální nebo osobní?

Měly by mé profily na sociálních sítích být profesionální nebo osobní?

Nedávno jsem se zamyslel nad tím, jaký přístup zvolit při správě svých profilů na sociálních sítích a chtěl bych slyšet názory ostatních. Mám pocit, že dnešní doba je taková, že je důležité mít na paměti, jak nás vidí ostatní, zejména pokud se snažíme vybudovat kariéru nebo podnikání. Na jedné straně si říkám, že když budu mít profesionální profil, mohu si zajistit, že mě lidé budou vnímat jako odborníka v oboru a to může přinést nové příležitosti. Na druhé straně se ale bojím, že pokud budu příliš formální, ztratím svou osobnost a lidé mě nebudou brát jako autentickou osobu. Přemýšlím, zda by nebylo lepší mít oddělené profily – jeden pro mé osobní zájmy a druhý pro profesní aktivity. Ale pak si říkám, jestli to není zbytečné komplikování věcí. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Měly by mé profily reflektovat spíše mou profesní stránku nebo bych se měl zaměřit na to být více osobní? Jak najít balanc mezi těmito dvěma světy? Co když mě potenciální zaměstnavatelé najdou na mém osobním profilu? Ovlivní to nějak mé šance na úspěch nebo kariérní růst? Zajímají mě vaše názory a co si o tom myslíte vy.

190 slov
1.9 minut čtení
10. 9. 2024
Emil Tichý

Tohle je věčný problém. Vlastně záleží na tom, co od sociálních sítí očekáváš. Když chceš kariéru, tak asi potřebuješ mít nějaký profesionální profil, ale nemusíš být úplně nudný. Můžeš přidávat i osobní věci, aby si lidi uvědomili, že jsi taky člověk. Oddělené profily můžou fungovat, ale pak se do toho zamotáš a můžeš ztratit příležitosti, které bys mohl mít na jednom profilu. Zkrátka najít ten balanc mezi profesním a osobním je zásadní. V dnešní době si lidé často prohlížejí osobní profily a když tam uvidí něco zajímavého nebo vtipného, tak tě to může odlišit od ostatních. Ale pozor - nebuď moc divoký, potenciální zaměstnavatelé můžou mít oči na tvém osobním profilu. Takže radši mysli na to, co postuješ.

118 slov
1.2 minut čtení
22. 1. 2025
Ladislav Malík

Nejlepší je mít nějaký balanc mezi osobním a profesionálním. Můžeš mít jeden profil, ale zaměřit se na to, co tam dáváš. Když postuješ věci ze svého oboru, tak to buduje tvou odbornou image. Ale neboj se tam přidat i něco osobního, ať lidé vidí, že jsi normální člověk. V dnešní době je důležité být autentický, takže klidně sdílej i svoje zájmy a názory. Pokud máš strach z potenciálních zaměstnavatelů, můžeš si nastavit soukromí na určitých příspěvcích nebo mít oddělený profil pro soukromé věci. Tím pádem neztratíš svou osobnost a zároveň si udržíš profesionální vzhled. Hlavně buď v tom konzistentní a přemýšlej o tom, co chceš sdílet.

106 slov
1.1 minut čtení
13. 12. 2024
Milena Marešová
Succeed.cz/Články/Síla networking
Síla online platforem: Jak vybrat tu správnou pro budování profesní sítě?Objevte nejefektivnější online platformy pro networking a naučte se, jak je využít pro osobní a profesní rozvoj.
1000 slov
10 minut čtení
12. 11. 2023
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky