Měly by mé profily na sociálních sítích být profesionální nebo osobní?
Nedávno jsem se zamyslel nad tím, jaký přístup zvolit při správě svých profilů na sociálních sítích a chtěl bych slyšet názory ostatních. Mám pocit, že dnešní doba je taková, že je důležité mít na paměti, jak nás vidí ostatní, zejména pokud se snažíme vybudovat kariéru nebo podnikání. Na jedné straně si říkám, že když budu mít profesionální profil, mohu si zajistit, že mě lidé budou vnímat jako odborníka v oboru a to může přinést nové příležitosti. Na druhé straně se ale bojím, že pokud budu příliš formální, ztratím svou osobnost a lidé mě nebudou brát jako autentickou osobu. Přemýšlím, zda by nebylo lepší mít oddělené profily – jeden pro mé osobní zájmy a druhý pro profesní aktivity. Ale pak si říkám, jestli to není zbytečné komplikování věcí. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Měly by mé profily reflektovat spíše mou profesní stránku nebo bych se měl zaměřit na to být více osobní? Jak najít balanc mezi těmito dvěma světy? Co když mě potenciální zaměstnavatelé najdou na mém osobním profilu? Ovlivní to nějak mé šance na úspěch nebo kariérní růst? Zajímají mě vaše názory a co si o tom myslíte vy.